Damwanddrukmachines

Er is een toenemende vraag naar het trillingsvrij installeren van stalen damwanden. Bijvoorbeeld in stedelijke gebieden of voor werkzaamheden in de buurt van kwetsbare gebouwen, constructies of ondergrondse nutsvoorzieningen. Foundiz levert diverse soorten damwanddrukmachines voor verschillende soorten toepassingen.

Meer informatie

  ONZE PARTNERS

  Damwanddrukmachine - Trillingsvrij

  In scenario’s waar de projectspecificaties een trillingsvrije aanpak vragen, komt de hydraulische damwanddrukmachine naar voren als de oplossing. Foundiz is trots diverse damwanddrukmachines van Dawson Construction Plant te kunnen leveren, ook wel bekend als de Push Pull machines.

  Modulair en eenvoudig aan te passen

  De Dawson Push Pull machines zijn verkrijgbaar met 2, 3 en 4 cilinders. De Push Pull damwanddrukkers zijn de krachtigste drukmachines voor damwanden die op de markt verkrijgbaar zijn. Naast het drukken van damwanden zijn ze ook zeer geschikt voor het terugwinnen van damwanden. De Push Pull machines kunnen worden gebruikt in een makelaargeleide configuratie, maar ook vrijhangend. Ook speciale toepassingen zijn mogelijk, zoals het drukken van kokerpalen. De Push Pull machines zijn robuust en praktisch ontworpen.

  De drukcilinders zijn modulair en de damwanddrukmachines kunnen daarom worden aangepast aan de gewenste configuratie. De Push Pull machines zijn uitgerust met een verstelbaar geleidingssysteem dat rotatie van de cilinderstangen voorkomt en helpt bij het uitlijnen van de palen. De klemmen van de Push Pull machines zijn zo ontworpen dat ze een krachtige klemgreep hebben volgens een wigprincipe.

  Sheet Pile Pressing Machines
  Sheet pile pressing machines by Foundiz

  Over de push pull damwanddrukmachines

  De essentie van het Push Pull-concept wordt als volgt geïllustreerd: De robuuste hydraulische klemmen grijpen het bovenste deel van in elkaar grijpende stalen damplanken vast. Met behulp van een neerwaartse drukkracht van de funderingsmachine worden de ingeklemde palen in de grond gedrukt totdat de maximale trekkracht van de funderingsmachine is bereikt. Terwijl deze initiële neerwaartse trekkracht wordt gehandhaafd, oefenen de hydraulische Push Pull cilinders verticale kracht uit op één enkele damplank, waarbij ze tegelijkertijd een tegenkracht uitoefenen op de rest van de reeds weggedrukte damplanken. Zodra alle damplanken binnen de groep door de volledige slag van de push-pull cilinders zijn ingedreven, trekt het hele drukmechanisme zich in, klaar om de cyclus te herhalen.

  Nauwkeurigheid tijdens het installeren van damplanken?

  Push Pull machines garanderen nauwkeurigheid dankzij hun innovatieve aanpak. De hydraulische klemmen grijpen de bovenste delen van in elkaar grijpende damplanken en gebruiken vervolgens gedoseerde neerwaartse krachten om deze damplanken in de grond te drukken. Door een consistente neerwaartse drukkracht uit te oefenen en uitvoeringsafhankelijk krachtverschillen uit te oefenen, voeren deze machines een zeer gecontroleerd en nauwkeurig damwandinstallatieproces uit.

  Ontdek

  Ontdek Foundiz

  Play Video

  Geweldige ondersteuning door Foundiz!

  Foundiz levert een breed assortiment funderingsequipment dat kan worden gecombineerd met een Push Pull machine. Als zowel een funderingsmachine als een damwanddrukmachine gelijktijdig worden aangeschaft, zijn alle benodigde bedieningselementen geïntegreerd in de cabine van de funderingsmachine.

  Pressing Machine Leader Guided

  Makelaargeleide damwandrukmachine

  • Configuratie: met 2-, 3- of 4 cilinders
  • Krachten: druk- en trekkracht 200 ton per cilinder
  • Gewichtsklasse: van 7000 kg tot 13.000 kg
  • Uitgerust voor: makelaargeleide funderingsmachines met een pull-down kracht
  • Toepassingen: geschikt om alle gangbare typen U- en Z-profielen te drukken
  Pressing machine free suspended

  Damwanddrukmachine vrijhangend

  • Configuratie: met 3- of 4 cilinders
  • Krachten: druk- en trekkracht 200 ton per cilinder
  • Gewichtsklasse: van 11.500 kg tot 13.000 kg
  • Uitgerust voor: vrijhangend gebruik met rupskraan
  • Toepassingen: geschikt om alle gangbare typen U- en Z-profielen te drukken

  Kennismaking?