Heimachines en heihamers

Foundiz levert verschillende soorten heistellingen en heihamers. Dit varieert van grote heistellingen met voorzetmakelaar tot de meer moderne heistellingen met zelfoprichtende vaste makelaar. Naast heistellingen maken ook hydraulische heihamers deel uit van het assortiment van Foundiz. Dit varieert van lichte klasse hydraulische heihamers tot zware hydraulische heihamers voor offshore-werk.

Ontdek meer

  ONZE PARTNERS

  Heistellingen en heihamers

  Heihamers, ook wel hydraulische heihamers genoemd, zijn ontworpen om palen te heien door middel van een valgewicht dat op de paalkop valt. Deze dynamische heihamers worden gebruikt voor het heien van prefab betonpalen, stalen buispalen en stalen damplanken en voorzien in een breed scala van geheide paalsystemen.

  Dealer van Dawson funderingsmachines en tools

  Foundiz is distributeur van Dawson Construction Plant en levert het volledige assortiment van Dawson heihamers. De heihamers van Dawson zijn speciaal ontworpen voor het heien van stalen buispalen en stalen damplanken. In zachte grond kunnen buispalen en damplanken worden geheid met een trilblok. Als er echter vaste gepakte grondlagen worden bereikt, kan het trillen heel langzaam gaan of is het zelfs niet meer mogelijk. In die gevallen zijn heihamers de juiste oplossing.

  Piling Rigs and Impact Hammers
  Impact hammers and Piling Rigs

  Hamers met lichte en middelzware slagcapaciteit

  Het assortiment heihamers dat Foundiz verkoopt varieert van heihamers voor lichte en middelzware werkzaamheden tot zware offshore projecten. De Dawson heihamers zijn ontworpen op basis van praktijkervaring, waardoor ze betrouwbaar en eenvoudig zij in gebruik en ook geschikt voor heiwerk onder water. De heihamers zijn verkrijgbaar met allerlei accessoires zoals heimutsen, sleeves en sheet pile legs. Hierdoor is het mogelijk om bijna elk type en vorm van stalen damwand, buispaal of stalen profiel te heien.

  Advies van Foundiz

  Twijfelt u over de meest geschikte heihamer voor uw bedrijf? Foundiz biedt een breed assortiment hei-equipment. Foundiz biedt een scala aan advies, waaronder heibaarheidsanalyses van damwanden of palen, en begeleidt u naar een weloverwogen beslissing. Door factoren zoals het type heihamer, paalspecificaties en de grondcondities te evalueren, bepaalt Foundiz de optimale heihamer voor uw project. De resultaten van de heibaarheidsanalyse worden gepresenteerd in een duidelijk en beknopt rapport. Zo bent u er zeker van dat de gekozen heihamer voldoet aan uw projectvereisten.

  Samengevat vormen heihamers een belangrijk aspect van diverse funderingstechnieken, omdat ze een efficiënte en nauwkeurige installatie van diverse paalsystemen mogelijk maken. Met Foundiz als uw partner kunt u met vertrouwen en weloverwogen keuze maken voor de juiste heihamer, dankzij uitgebreide begeleiding en expertise.

  Ontdek

  Ontdek Foundiz

  Play Video

  Geweldige ondersteuning door Foundiz!

  Foundiz biedt een breed assortiment hei-equipment dat kan worden gecombineerd met een Push Pull machine. Wanneer ze samen als een set worden gekocht, zijn alle bedieningselementen die nodig zijn voor het drukken van damwand geïntegreerd in de cabine van de heistelling.

  Impact Hammers

  Heihamers

  • Slagenergie: van 12 tot 250 kNm
  • Valgewichten: van 3 tot 30 ton
  • Toepassingen voor het heien van betonpalen, stalen buispalen en damplanken
  • Opties: sleeves voor verschillende diameters en lengtes, makelaargeleid of in vrijhangende uitvoering
  Piling Rigs

  Heistellingen

  • Gewichtsklasse: van 40 tot 90 ton
  • Makelaarlengten: van 20 tot 42 meter
  • Toepassingen: heien van betonpalen, stalen buispalen, buispalen met groutinjectie en damplanken
  • Opties: verschillende soorten heihamers, meetregistratiesysteem, camerasystemen en klantspecifieke aanpassingen
  Piling Rigs based on crawler crane

  Heistellingen gebaseerd op rupskraan

  • Gewichtsklasse: van 50 tot 130 ton
  • Makelaarlengte: van 20 tot 60 meter
  • Toepassingen: heien van betonpalen, stalen buispalen en damplanken
  • Opties: voorzetmakelaar, verschillende soorten heihamers, meetregistratiesystemen en klantspecifieke aanpassingen

  Kennismaking?