Gereedschap voor heiwerk

Funderingstechniek is bijzonder werk. Het is indrukwekkend, vereist volledige aandacht en moet vooral veilig worden uitgevoerd. Foundiz levert speciale Dawson hijsmiddelen om stalen buizen, stalen damplanken en balkstaal mee op te hijsen en vanaf de grond te ontkoppelen. De hijs-shackles kunnen vanaf de grond op afstand worden losgekoppeld, wat in hoge mate bijdraagt aan een veilige bouwplaats doordat werken op hoogte wordt voorkomen.

Ontdek

  ONZE PARTNERS

  Hei- en hijsgereedschap

  Bij heiwerkzaamheden moeten heipalen en andere materialen veilig worden gehesen en gemanouvreerd. Foundiz levert het complete assortiment van heimateriaal, hijs- en handling tools van Dawson Construction Plant. De meest bekende hijsmiddelen zijn de ground release shackles en de ratchet release shackles. Met dit speciale hijsgereedschap kunnen palen op een veilige manier worden opgetild en gepositioneerd.

  Ground Release Shackles

  De hijsshackles kunnen op afstand vanaf de grond worden losgekoppeld met een touw of kabel. Op deze manier wordt voorkomen dat werknemers op hoogte werken. De ground release shackle wordt ontgrendeld door aan de veiligheidsclip en de staalkabel te trekken met een touw vanaf de grond. Door de metalen draad uit te trekken komt de borgpen vrij met behulp van een intern veermechanisme. Na het ontgrendelen van de ground release shackle kan deze van de paal worden verwijderd terwijl de paal wordt vastgehouden door de heistelling of kraan.

  Piling and Lifting tools by Foundiz
  Piling and Lifting tools for sale

  De Ratchet release shackle

  De ratchet release shackle met ratelontgrendeling wordt ontgrendeld door een ratelriem rond een metalen kraag te trekken die de borgpen ontgrendelt. De ratchet release shackles zijn verkrijgbaar tot 40 ton. Beide soorten shackels zijn ook verkrijgbaar met bredere lijven en met speciale staalsoorten waardoor ze geschikt zijn om te gebruiken in zeer koude klimaten. Naast de shackles produceert Dawson ook handling shoes voor het laden, hijsen en lossen van stalen buizen en balkstaal. Bijvoorbeeld de pile lifting shoes voor buisstaal en steel handling shoes voor balkstaal.

  De sheet pile threader

  Een ander geweldig product is de sheet pile threader. De sheet pile threader is een hulpmiddel dat helpt bij het in elkaar grijpen van damwandplanken op een bepaalde hoogte boven het werkniveau. Als damplanken op een aanzienlijke hoogte boven het werkniveau blijven staan, buiten bereik van de funderingswerkers op locatie, kan de sheet pile threader een uitstekende oplossing zijn. Met de sheet pile threader kan een nieuwe damplank op hoogte in het slot worden geleid van een reeds geheide damplank. De sheet pile threader wordt aan de onderkant van de nieuwe damplank bevestigd en met wieltjes verbonden met de reeds geheide damwand.

  Terwijl de nieuwe damplank wordt opgetild, geleidt de sheet pile threader de nieuwe damplank langs de bestaande damplank. Wanneer de onderkant van de nieuwe damplank de bovenkant van de bestaande damplank bereikt, duwt de sheet pile threader de nieuwe damplank in het slot van de bestaande damplank. Bij het laten zakken van de nieuwe in het slot geleide damplank tot aan werkniveau komt de sheet pile threader weer naar beneden en kan deze worden losgekoppeld.

  Ontdek

  Ontdek Foundiz

  Play Video

  Een veiligere bouwplaats

  Met het gebruik van een ground release shackle, een ratchet release shackle en een sheet pile threader bespaart u op hijsmaterieel zoals een hoogwerker of kraan. Het voorkomt ook dat mensen op hoogte moeten werken en draagt daarom bij aan een veiligere bouwplaats.

  Ground Release Shackle

  Ground Release Shackle

  • Hefcapaciteit: van 4 tot 10 ton
  • Shackle gewichten: van 17,5 tot 21,5 kg
  • Afstandsbediening: ontkoppeling door pinontgrendeling vanaf werkniveau door kabel of touw
  • Speciale versies: met brede lijven of voor werken in zeer lage temperaturen
  • Onderhoud: onderdelen kunnen los worden besteld
  Rachet Release Shackle

  Ratchet Release Shackle

  • Hefcapaciteit: van 3,5 tot 40 ton
  • Shackle gewichten: van 15 tot 67 kg
  • Afstandsbediening: ontkoppelen door middel van een ratelmechanise door kabel of touw heen en weer te bewegen
  • Speciale versies: met brede lijven of voor werk in zeer lage temperaturen
  • Onderhoud: onderdelen kunnen apart worden besteld
  Pipe Lifting Shoe

  Pipe Lifting Shoe

  • Hefcapaciteit: 12, 16 en 24 ton
  • Gewichten incl. Harpsluiting: 25 kg, 38,5 kg en 67,5 kg
  • Loskoppelen: met de hand
  • Ontworpen voor het hijsen en manouvreren van pijpen en buizen

  Kennismaking?