Groutpomp

Funderingstechnieken en grondverbetering worden vaak uitgevoerd in combinatie met injectie van grout en chemische vloeistoffen. Ook dient soms vrijkomende slurry van de bouwplaats te worden afgevoerd.

Op zoek naar grout equipment? Injectie van grout komt voor bij veel funderingstechnieken. Bijvoorbeeld bij het boren van stalen palen in combinatie met groutinjectie. Ook jet-grouting is een funderingstechniek waarbij groutkolommen worden geproduceerd door onder hoge druk grout in de grondlagen te injecteren. Foundiz levert een breed assortiment groutpompen voor allerlei technieken.

grouting equipment
Mixing-and-grouting-units-7m3vertical-pump-kopieren

Groutpompen

Mixing-and-grouting-units-7m3vertical-pump

Mengers

Mixing-units-pic-10m3-automatic

Groutpompen - hogedruk

Grouting equipment geleverd door Foundiz

Voor verschillende funderingstechnieken is injectie van grout noodzakelijk. Bijvoorbeeld bij het boren van stalen palen in combinatie met groutinjectie. Ook jet-grouting is een funderingstechniek waarbij groutkolommen worden geproduceerd door onder hoge druk grout in de grondlagen te injecteren.

STA dealer van grouting equipment

Foundiz is dealer van het complete assortiment grouting equipment van STA S.r.l. Foundiz levert een volledig assortiment groutinstallaties speciaal voor allerlei funderingstechnieken. STA groutinstallaties zijn modulair ontworpen. Dit biedt geweldige mogelijkheden voor een optimale configuratie. De pompen, mixers en buffertanks kunnen optimaal worden gecombineerd voor uw specifieke toepassing. De pompen zijn eenvoudig te bedienen, te reinigen en te onderhouden. Dit maakt de pompen zeer geschikt voor dagelijks gebruik voor zowel kleine projecten als langdurige funderingsprojecten.

foundiz-grouting-equipment
grouting-equipment-foundiz

Oplossingen op maat

De STA groutinstallaties variëren van klein en eenvoudig in gebruik voor basistoepassingen tot grote geavanceerde groutinstallaties in containerbehuizing voor speciale funderingstechnieken met groutinjectie onder hoge druk zoals jet-grouting. De groutinstallaties kunnen worden uitgerust met allerlei optionele hulpinstallaties, zoals cement big bag-handlingsystemen, cementsilo’s en transportsystemen. De STA-groutinstallaties zijn zowel verkrijgbaar met schone stage 5 dieselmotoren als met zero emissie elektrische aandrijving.

Grouting equipment voor elke techniek en toepassing

Voor een efficiënt productieproces zijn de STA groutinstallaties verkrijgbaar met verschillende opties. Naast de mogelijkheid om handmatig groutvolume, -snelheid en -druk in te stellen zijn de STA groutinstallaties ook met een volautomatisch systeem verkrijgbaar. Op deze manier kan de groutinstallatie vooraf worden geprogrammeerd voor ieder verschillend project en produceert de groutinstallatie voor iedere cyclus de juiste batch groutmengsel. Het cement kan automatisch van de silo naar de pomp worden getransporteerd, zodat uw crew zich kan concentreren op de funderingswerkzaamheden. Naast complete groutinstallaties levert Foundiz ook verschillende oplossingen voor cementsilo’s. Bijvoorbeeld een siloframe opstelling die geschikt is voor gebruik in combinatie met big bags. Ook grote horizontale silo’s en verticale silo’s zijn verkrijgbaar bij Foundiz.