Heistellingen en heihamers

Foundiz levert verschillende soorten heistellingen en hydraulische heihamers.

Foundiz levert een breed assortiment heistellingen en hydraulische heihamers. Op zoek naar een heistelling met vaste makelaar of vrijhangende makelaar, kleine veelzijdige heihamers of zware offshore heihamers, zelfs geschikt voor heiwerk onder water? Bij Foundiz kunt u terecht voor de juiste oplossing.

pile driving rigs and hammers

Heihamers

Heistellingen met vaste makelaar

Heistellingen met vrijhangende makelaar

Heistellingen en heihamers

Heihamers, ook wel hydraulische impacthamers genoemd, zijn ontworpen om palen te heien door middel van een valgewicht dat op de paalkop slaat. In de meeste gevallen wordt het valgewicht intern versneld om de impactkracht op de paalkop te vergroten. Heihamers worden gebruikt voor het heien van prefab betonpalen, stalen buispalen en stalen damplanken. De hydraulische heihamers worden vaak gebruikt in combinatie met een heistelling waarbij een makelaar de heihamer en de heipaal nauwkeurig geleidt. Of de heihamer wordt gebruikt in een vrijhangende configuratie waarbij de hamer wordt opgetild en bovenop de palen wordt geplaatst met behulp van een rupskraan.

Dealer van Dawson funderingsequipment

Foundiz is dealer van Dawson Construction Plant en levert het volledige assortiment van Dawson heihamers. De heihamers van Dawson zijn speciaal ontworpen voor het heien van stalen buispalen en stalen damplanken. In zachte grond kunnen stalen buizen en damplanken op diepte worden gebracht met een trilblok. Maar in vastgepakte grondsoorten zal de penetratiesnelheid van trilblokken afnemen of is trillen zelfs niet meer mogelijk. In dat geval zijn hydraulische heihamers de juiste oplossing. Als u niet zeker bent van de juiste heimethode, kan Foundiz ondersteuning bieden. Door middel van een heibaarheidsanalyse kan Foundiz vaststellen welk type funderingsequipment het meest efficiënt is voor de klus.

piling-rigs-hammers-foundiz
piling-rigs-impact-hammers

Impact hamers van lichte tot zware gewichtsklassen

Het assortiment heihamers dat Foundiz verkoopt varieert van hamers voor lichte en middelzware werkzaamheden tot zware offshore projecten. De Dawson heihamers zijn ontworpen op basis van praktijkervaring, waardoor ze eenvoudig te gebruiken zijn met een hoge mate van betrouwbaarheid. Ook zijn ze geschikt voor heiwerk onder water. De heihamers zijn verkrijgbaar met allerlei accessoires zoals verschillende heimutsen, sleeves en sheet pile legs. Hierdoor is het mogelijk om bijna elk type en vorm van stalen casing, damwand en H-balk op diepte te heien.

Advies van Foundiz

Als u niet zeker bent van de juiste heihamer kan Foundiz u helpen. Foundiz levert tevens advies waaronder heibaarheidsanalyses voor het trillen en heien van palen. Op basis van de paalspecificaties en de bodemgesteldheid bepaalt Foundiz de meest geschikte heihamer. Het resultaat van de heibaarheidsanalyse wordt gepresenteerd in een duidelijk en overzichtelijk rapport. Zo weet u zeker dat het gekozen type heihamer geschikt is voor uw project.