Compacte funderingsmachines

Compacte funderingsmachines voor groutankers, micropalen en jet-grouting

Naast de compacte funderingsmachines van Soilmec levert Foundiz ook compacte funderingsmachines van Beretta Alfredo. Foundiz levert conventioneel aangedreven funderingsmachines aan, maar natuurlijk ook Zero Emission funderingsmachines. Naast compacte funderingsmachines levert Foundiz ook alle bijbehorende accessoires zoals groutpompen, mudpompen, adapters en boortools zoals casings en boorpunten.

Micro Drillings Rigs

Compacte funderingsmachines

Ankerboorinstallaties

Boormachines voor jet-grouting

Compacte funderingsmachines te koop

Foundiz levert een groot assortiment compacte funderingsmachines. Als Soilmec dealer verkoopt Foundiz het complete assortiment compacte funderingsmachines van dit bekende merk. Foundiz is ook dealer van fabrikant Beretta Alfredo.

Toepassingen van compacte funderingsmachines

Compacte funderingsmachines worden gebruikt om groutankers te boren om daarmee kerende wanden te verankeren. Naast groutankertoepassingen zijn compacte funderingsmachines ook zeer geschikt om jet-grouting uit te voeren. Bij de jet-grouting worden grote groutkolommen gecreëerd door de bestaande grondlagen onder hoge druk te versnijden en te mengen met een water/cementmengsel (grout). Deze jet-grouting kolommen kunnen worden gebruikt als verticale palen met een hoog draagvermogen of als keermuren voor complexe constructies.

Micro Drillings Rigs
micro-drilling-rigs

Verticale paalfunderingen eenvoudig gerealiseerd

Compacte funderingsmachines zijn ook zeer geschikt voor het maken van verticale paalfunderingen bestaande uit kleine diameter buispalen in combinatie met groutinjectie. Verticale micropalen zijn zeer geschikt voor renovatiewerkzaamheden in bestaande gebouwen of om te gebruiken als trekpaal voor hellingen of betonnen vloeren met waterdruk eronder. Compacte funderingsmachines zijn compact van formaat, eenvoudig te bedienen en worden gebruikt voor trillingsvrije funderingstechnieken. Daarom zijn deze machines uitstekend geschikt voor werkzaamheden in stedelijke gebieden, omdat ze stil en snel werken en geschikt zijn voor moeilijk toegankelijke werkterreinen.

Verbeterde functionaliteit met accessoires

Naast complete funderingsmachines levert Foundiz ook Beretta aanbouwboormasten. Met een mastaanbouwdeel is het mogelijk om van een hydraulische graafmachine een funderingsmachine te maken. Naast conventioneel aangedreven compacte funderingsmachines levert Foundiz ook volledig elektrisch aangedreven zero emissie compacte funderingsmachines. In 2023 heeft Foundiz een proefproject in Eindhoven mogelijk gemaakt. Verschillende groutankers werden uitgevoerd met deze emissievrije, volledig elektrische Soilmec SM 13E ankerboormachine. Op dit project werden de groutankers geïnstalleerd om een soilmixwand te verankeren.