Hijs- en hefmiddelen

We leveren gespecialiseerd hijsgereedschap zoals de ground release shackles. Het hijsen van palen en damplanken kan veilig worden gedaan en de shackles kunnen op afstand vanaf werkniveau worden losgekoppeld.

Met behulp van een ground release shackle, een ratchet release shackle of een sheet pile threader kunt u besparen op hulpmaterieel zoals een hoogwerker of kraan. Door innovatief hijsgereedschap te gebruiken, is een veilige bouwplaats voor uw team verzekerd. Het gebruik van veilig hijsgereedschap voorkomt het op hoogte werken van bouwplaatsmedewerkers en reduceert dus de risico’s op bouwplaatsen.

piling and lifting tools

Ground Release Shackle

Ratchet Releas Shackle

Hijsschoen voor buizen

Hijs- en hefmiddelen

Bij funderingswerk dienen heipalen en andere materialen veilig te worden gemanouvreerd en opgetild. Foundiz levert het complete assortiment heitools en hijsgereedschap van Dawson Construction Plant. De meest bekende lifting tools zijn de ground release shackles en de ratchet release shackles. Met dit speciale hijsgereedschap kunnen palen en damplanken op een veilige manier worden gehesen en gepositioneerd.

Ground release shackles

De ground release shackles kunnen op afstand worden losgemaakt met een koord of kabel vanaf het werkniveau. Op deze manier wordt werken op hoogte door bouwplaatswerknemers voorkomen. De ground release shackle wordt ontgrendeld door de veiligheidsclip met metaaldraad uit te trekken met een koord vanaf het werkniveau. Door de metalen kabel uit de shackle te trekken komt de borgpen vrij door een intern veermechanisme. Na het ontgrendelen van de ground release shackle kan deze van de paal of damplank worden verwijderd terwijl de paal of plank wordt vastgehouden door de heistelling of kraan.

piling-lifting-tools-foundiz
piling-lifting-tool

De ratchet release shackle

De shackle met ratelontgrendeling wordt ontgrendeld door een ratelriem rond een metalen kraag te trekken die de borgpen eruit draait. De ratchet release shackles zijn verkrijgbaar tot 40 ton. Beide soorten shackles zijn ook verkrijgbaar met bredere lijven en met speciale staalsoorten waardoor ze ook in zeer koude omstandigheden kunnen worden gebruikt. Naast de shackles produceert Dawson ook andere gereedschappen voor het manouvreren van stalen bouwmaterialen. Bijvoorbeeld de pipe lifting shoes voor het hijsen van buizen en steel handling shoes die zeer geschikt zijn voor het laden en lossen van H-balken.

De sheet pile threader

Een ander geweldig product is de sheet pile threader De sheet pile threader is een apparaat waarmee damwandsloten op grotere hoogte in elkaar kunnen worden geschoven. Als damplanken op grotere hoogte boven het werkniveau blijven staan, buiten bereik van de bouwplaatsmedewerkers, kan de sheet pile threader een uitstekende oplossing zijn. Met de sheet pile threader kan een nieuwe damplank eenvoudig in het slot van een reeds geheide damplank worden geleid. De sheet pile threader wordt aan de onderkant van de nieuwe damplank bevestigd en met geleiderollen verbonden aan de reeds geheide damwand.

Terwijl de nieuwe damplank wordt opgetild, geleidt de sheet pile threader de nieuwe damplank langs de bestaande damplank. Wanneer de onderkant van de nieuwe damplank de bovenkant van de bestaande damplank bereikt, duwt de sheet pile threader de nieuwe damplank in het slot van de bestaande damplank. Tijdens het laten zakken van de nieuwe in het slot vergrendelde damplank tot werkniveau komt de sheet pile threader weer naar beneden en kan deze worden losgekoppeld.