Damwanddrukmachines

Krachtige hydraulische drukmachines voor trillingsvrij drukken en trekken van damplanken

Foundiz levert verschillende soorten damwanddrukmachines. Bijvoorbeeld de Push Pull machines van fabrikant Dawson Construction Plant. De Push Pull machines zijn geschikt voor het trillingsvrij drukken van stalen damwand. Naast het drukken van stalen damplanken zijn de Push Pull machines ook geschikt om bestaande damplanken terug te winnen. De Push Pull machines kunnen worden gebruikt in een makelaargeleide configuratie met funderingsmachine of zelfs vrijhangend in combinatie met een rupshijskraan.

sheet pile pressing machines

Drukmachine makelaargeleid

Drukmachine vrijhangend

Damwanddrukmachine - Trillingsvrij

Voor projecten waar trillingen niet zijn toegestaan, kan een hydraulische damwanddrukmachine de juiste oplossing zijn. Foundiz verkoopt damwanddrukmachines van Dawson Construction Plant, ook wel bekend als de Push Pull machines.

Modulair en eenvoudig aan te passen

De Dawson Push Pull machines zijn verkrijgbaar met 2, 3 en 4 cilinders. De Push Pull damwanddrukmachines zijn de krachtigste verkrijgbaar in de markt. Naast het drukken van damwand zijn deze machines ook zeer geschikt voor het trekken van damwand. De Push Pull machines kunnen worden gebruikt in een makelaargeleide configuratie, maar ook vrijhangend. Ook speciale toepassingen zijn mogelijk, zoals kokerpalen. De Push Pull machines zijn robuust en praktisch ontworpen.

De cilinder units zijn modulair en de damwanddrukmachines kunnen daarom worden aangepast aan de gewenste configuratie. De Push Pull machines zijn uitgerust met een verstelbaar geleidingssysteem dat rotatie van de zuigerstangen voorkomt en van pas komt bij het uitlijnen van de damplanken. De klemmen van de Push Pull machines zijn zodanig ontworpen dat ze een krachtige wiggreepwerking hebben.

sheet-pile-pressing-machines-foundiz
foundiz-sheet-pile-pressing-machine

Over de push pull damwanddrukmachines

Het Push Pull-concept kan als volgt worden beschreven. De krachtige hydraulische klemmen grijpen de bovenkant van de stalen damplanken die in elkaar grijpen. Met een pull-down kracht van de funderingsmachine kunnen geklemde damplanken met maximale kracht in de grond worden geduwd. pull-down capaciteit van de heistelling is bereikt. Terwijl deze initiële pull-down kracht wordt gehandhaafd, oefenen de hydraulische Push Pull clinders verticale kracht uit op één damplank, terwijl de omringende groep damplanken de reactiekracht leveren. Zodra alle damplanken in de groep (aantal ingeklemde damplanken) door de volledige slag van alle Push Pull-cilinders naar beneden zijn gedrukt, trekt de hele Push Pull machine zich in, klaar om de cyclus te herhalen.

Precisie tijdens het installeren van damplanken?

Push Pull machines garanderen precisie dankzij hun innovatieve karakter. De hydraulische klemmen grijpen de bovenste delen van in elkaar grijpende damplanken en gebruiken vervolgens gecontroleerde krachten om deze damplanken in de grond te drukken. Door een consistente pull-downkracht te handhaven en afgestemde krachtverschillen toe te passen, maken deze machines een zeer gecontroleerd en nauwkeurig damwandinstallatieproces mogelijk.