Diepwandkranen

Diverse gespecialiseerde machines voor diepwanden. Hydrofrezen, grijpers en heavy duty hijskranen

Diepwandkranen zijn ontworpen voor speciale geavanceerde funderingstechnieken. Deze diepwandkranen, welke zijn uitgerust met moderne technologie zoals het DMS data-acquisitiesysteem, zijn robuust uitgeruste hijskranen om dagelijks zware- en hightech funderingstechnieken uit te voeren. Terwijl Foundiz ervoor zorgt dat voor elk facet van het funderingsproces de beste oplossing wordt gevonden.

diapraghm wall cranes

SC-130 HD

SC-135 HD

SC-200

Diepwandkranen van Foundiz

Diepwanden zijn in de grondgevormde betonnen wanden die worden gebruikt als kerende wanden. Voor constructies waar de dwarskrachten of buigmomenten te groot zijn voor stalen damwanden of waar de bodemomstandigheden geen trillingen of damwanden toelaten, zijn diepwanden een zeer solide oplossing.

Vaak gebruikt voor ondergrondse constructies

Diepwanden worden vaak gebruikt voor diepe ondergrondse parkeergarages, tunnels, hellingbanen en complexe infrastructurele constructies. Met behulp van gespecialiseerde rupskranen uitgerust met speciale grijpers worden sleuven uitgegraven in doorgaans diepe grondlagen. Op projectlocaties met dichte of rotsachtige bodems worden hydrofrezen gebruikt in plaats van grijpers.

Diaphragm-wall-cranes
Diaphragm-wall-crane

Sleufstabiliteit door toepassing van bentoniet

Een belangijk aspect van het uitvoeringsproces is het handhaven van de stabiliteit van de uitgegraven sleuf. Dit wordt gegarandeerd door een nauwkeurig vervaardigd bentonietmengsel. Dit bentonietmengsel voorkomt het instorten van sleuven en tegelijkertijd voorkomt het bentoniet het binnendringen van grondwater. Gezien de geavanceerde aard van deze funderingstechniek is de noodzaak voor hightech funderingsmachines meteen duidelijk. Foundiz is een betrouwbare partner die de complete productrange van Soilmec diepwandequipment aanbiedt, speciaal voor deze toepassingen. Deze speciale serie omvat robuuste hijskranen voor zwaar gebruik, uitgerust met hydraulische slanghaspels die zijn ontworpen voor optimale controle over de grijper of hydrofrees.

Soilmec en DMS

Een belangrijk aspect van de Soilmec diepwandkranen is de integratie van het Drilling Mate System (DMS), een data-acquisitie- en controlesysteem. Het DMS registreert de graaf- en freesactiviteiten naadloos en biedt real-time controle en precisie, terwijl het ook cruciale gegevens registreert voor kwaliteitscontrole en voortgang. Naast de zware diepwandkranen vult Foundiz het aanbod aan met een scala aan hulpequipment waaronder bentonietinstallaties, pompen, silo’s en een groot aantal aanvullende accessoires.